Juni #1000km2016


Een onrustig begin. En de eerste 40 kilometer in de benen.

Zondag 5 juni 2016 (41,1 km)
De route van 27 mei met een extra lusje uitgebreid. De verkeersregelaars staan al klaar bij de weg. Spot ik nou echt een hert in het bos?  Dit keer is het café in Stroet wel open. Verse koffie, smaakt heerlijk. Op het terras zit fietsers die ook graag wandelen. De tips voor Nijmegen vliegen om mijn oren. Een hoop gekwaak onderweg. De kikkers zitten op onmogelijk plekken. Kukel bijna de sloot in. Halverwege de route een ijsje onderweg. In Lutjewinkel een stop voor het ‘Petje Pitamientje-moment’. En dan begin ik onrustig te lopen. Er stond visite gepland en dat tijdstip ga ik nooit halen. Een sms naar huis dat ik later kom. Als antwoord krijg ik ‘doe rustig aan’. De rust komt weer terug. Een half uurtje later dan gepland stap ik de voordeur binnen. De eerste 40+ km zit in de benen.

Dinsdag 14 juni 2016
Een drukke en onrustige periode vooraf aan de 4Daagse. Moeders in het ziekenhuis voor een nieuwe heup, vaders tijdelijk naar verzorgingstehuis. De dag voor de 4Daagse gaat mijn moeder voor revalidatie naar hetzelfde verzorgingshuis. Pas om half 8 ’s avonds ben ik  in Alkmaar om de startkaart op te halen. Bij thuiskomst snel de spullen voor de 1e wandeldag klaarleggen. Badge aan de schoen bevestigen, startkaart in het mapje … Ik zie ineens Akersloot staan. Alle alarmbellen gaan af. Akersloot? Het is morgen toch de dag van Bergen? Tot mijn grote schrik blijk ik me ingeschreven te hebben voor twee dagen in plaats van vier. Mijn eigen stomme fout, want ik had dat beter moeten controleren, maar daar heb ik nu niet zoveel aan. De organisatie is nu niet meer te bereiken. Berichtje via Twitter of ik de kaart nog kan omzetten. Toch maar de spullen gepakt en morgen vroeg naar Alkmaar. Duimen dat ik het kan omzetten.

Woensdag 15 juni 2016 (26,7 km)
Niet echt rustig geslapen. Gelukkig wel een antwoord van de organisatie dat ik de kaart kan omzetten. Poeh, wat ben ik opgelucht. Snel naar Alkmaar. Daar blijkt dat ik niet de enige ben die zich ‘per ongeluk’ voor de halve in plaats van de hele heeft ingeschreven.

Op weg naar Egmond aan Zee. Langs de kant rijen koeien, die de wandelaars aanmoedigen. Een vogeltje onderweg spotten. Door de gangen van Hotel Zuiderduin. En dan het strand op. Best wel fris met dat windje in de rug. Veel kwallen en niet zo klein ook nog. Zodra ik van het strand af ben, kan de jas uit. Het is warm en drukkend. Als ik het bos van Bergen loop, begint het te regenen. Er vallen steeds meer druppels door het bladerdak heen. Toch maar de regenjas aan. In het centrum van Bergen is het alweer droog. Achteraf blijkt het een flinke bui geweest te zijn, mazzel dat ik het bos liep, want ik heb er weinig van gemerkt. Bij de ruïne in Bergen is er appeltaart vanwege het 10 jarig jubileum van de 4Daagse. Ze daar maar eens nee tegen. Op mijn gemak loop ik de laatste 5 km naar de Wielerbaan. De eerste dag zit er op.

Donderdag 16 juni 2016 (25,4)
De start vanaf de Hoornse Vaart met de molens. Een hoop gekwaak in de sloten. In Oterleek een bakkie doen. Tussen al die wandelaars wordt je herkend als de zus van .. Door naar het Park van Luna. Langs het kanaal naar Broek. De Broekerveiling sla ik over, mij iets te druk. Pauzemomentje bij de van Arkelschool. Even de schoenen uit, poeh, lekker. Het begint steeds warmer te worden. Begin al aardig bij te kleuren ook. Via Sint Pancras door naar de Hortus. Even dwalen door de tuin. Aan de andere kan van de Hoornse Vaart weer terug naar de sporthal. Snel de startkaart voor morgen halen en naar de trein. De drukte binnen is me iets te groot.

Vrijdag 17 juni 2016 (26,3)
De start is bij AZ-stadion. Het stadion in, langs het veld en aan de andere kant er weer uit. Het is richting Akersloot een stuk drukker op de route dan gisteren. De halve 4Daagse is begonnen. Ik word moe van het geklets om me heen. Gelukkig de iPod mee. Kan ik me een beetje afsluiten. In Akersloot ga ik een bakkie doen, dit keer met appeltaart. Het stuk tussen Akersloot en Limmen vind ik altijd lang en saai. Dit keer had ik daar geen last van. Voordat ik er erg in had, was ik er al. Pauzemomentje in Limmen, wat eten, banaantje naar binnen en weer gaan. Bij OLV Ter Nood even naar binnen in de kapel. En Heiloo bouwt natuurlijk weer een feestje. Ik mag vanwege het 10 jarig jubileum vandaag een ijsje halen bij IJssalon Di Fiorentia. Nou, daar wil je wel wat extra meters voor lopen. Wat was dat een lekker ijsje! Opgefrist zoek ik het parcours weer op. Bij het AZ-stadion is het druk. Afmelden is op de 2e verdieping. Het is daar behoorlijk vol. Snel weer naar buiten. De pendelbus laat nogal op zich wachten. Duurt ruim een half uur voordat die er is. Blij als in de trein zit; vooral als je dan ook nog in zo’n mooi coupé zit.

Zaterdag 18 juni 2016 (24,7)
De laatste wandeldag. Door het oude Alkmaar met alvast een blik op het nu nog lege Waagplein, nog één keer langs de Hoornse Vaart. Het begint richting Geestmerambacht wat te spetteren. Wel of niet de regenjas aan? Toch maar niet, ik heb het al warm genoeg en het zijn steeds kleine buitjes. Nog steeds donkere wolken bij Geestmerambacht maar het blijft droog. Bij de stempelpost even rusten en wat eten. De bewoners van Koedijk ontvangen de wandelaars met muziek, bananen, snoepjes en aanmoedigingen voor de laatste kilometers. Langs het Noordhollands kanaal met een flyboard act ter vermaak. En dan zie je in de verte te kerktoren van Alkmaar. Nog een rondje langs de molen van Piet, wandelen door de Laurentiuskerk met zijn tangodansers, de rode loper in de winkelstraat, al heeft het winkelend publiek er geen oog voor. En dan sta je voor de Waag, er doorheen lopen en yes, de finish. Medaille in ontvangst nemen, Henk spotten en even knuffelen. Wow ..

Zondag 26 juni 2016 (33,1 km)
Nijmegen komt steeds dichterbij. Tijd voor een route van 40 km. Ik heb een route uitgezet tussen Schagen en Heerhugowaard. Het gaat lekker. Alleen, ik heb dan wel een route uitgezet, maar niet gelet of er onderweg nog ergens een rustpunt is voor koffie, plaspauze of wat dan ook. Tja, en als die er niet is, gaat je dat na 25 km wel een beetje opbreken vooral als je hoognodig moet plassen. Ik zit al vlak bij Heerhugowaard, het lusje richting Oterleek laat ik schieten. Halverwege kom ik een heus bos tegen. Snel er in en iets anders eruit. De GPS gidst me naar het station van Heerhugowaard. Met de trein naar huis en nog twee kilometer uitlopen naar huis. Gelukkig toch nog ruim 33 km op de teller.

Totale afstand juni : 177,3 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s