Mei #1000km2016


Nog een laatste stuiptrekking van de bloeiende bollen. Nieuwe wandelschoenen worden ingelopen. Vooraf een route uitzetten is handig, al zou het fijn zijn als de geplande locaties voor de koffiepauze ook geopend zijn.

zondag 1 mei 2016 (12,7 km)
Nieuwe wandelschoenen gekocht. Een niet al te lange wandeling om ze wat in te lopen. En aangezien de bollenvelden tot volle bloei zijn gekomen, gaat de fotorugzak mee. Een rondje van ruim 12 km. De schoenen voelen stijf aan. Het is een beetje zoeken naar het juiste evenwicht. Lekker gefotografeerd tussen de bollen. Het zonnetje kwam ook nog door.

Zaterdag 7 mei 2016 (28,6 km)
De planning is vanaf Schagen naar Heiloo te lopen. De nieuwe wandelschoenen zitten goed, maar ik heb steeds het gevoel dat ik geen tempo kan maken. Benieuwd wanneer ik thuis ben.
Tot aan de Broekerveiling loopt het lekker, al is het wel warm weer. Bij de Hoornsevaart volg ik het fietsbord Heiloo. Ik kom op een industrieterrein terecht. Beetje dom om geen kaart in mijn tas te stoppen en de GPS thuis te laten. Ik moet ergens een brug over, maar kan deze niet zo snel vinden. Omdat intussen de hooikoorts ook begint op te spelen, besluit ik richting het station van Alkmaar te lopen. Het is goed zo voor vandaag.

Dinsdag 17 mei 2016 (37,5 km)
Na de Pinksterdagen nog een dag vrij genomen om lekker te wandelen. De route staat op de GPS, de batterijen zijn opgeladen, dus hup de wandelschoenen aan en wegwezen. Via de Keins richting De Stolpen, over het Noordhollands kanaal heen naar Sint Maartenszee. Na een blik geworpen te hebben op de ECN wandel ik door Sint Maartensvlotburg, Sint Maartensbrug en Sint Maarten naar Stroet. Tijd voor een koffiepauze. Daar heb je best wel trek in na een dikke 18 km. Alsof de duvel er mee speelt, ik sta voor een café dat vandaag is gesloten. Grrrr … Ik loop door naar Dirkshorn. Bij het Meer van Dirkshorn komen de boterhammetjes uit de tas. Daarna via Waarland richting de Moerbeek en Haringhuizen op weg naar huis.

Zaterdag 28 mei 2016 (30,8 km)
De route gaat vandaag van Schagen naar Den Oever. Vooral lange en rechte wegen. De planning is in De Haukes de koffiepauze te houden. Je raad het al, die is gesloten. Gaat lekker zo. Ik zal het dus met het meegenomen water moeten doen. Heerlijke wandelpaadjes, waaronder een deel van het Noordhollandpad. Schapen op je pad, die je schaapachtig aankijken. Pulletjes verstopt in het gras. Ik kom wel tot de ontdekking dat een waterfles meenemen op zo’n afstand niet handig is. De tas moet steeds af om de fles te pakken. Maar eens denken over een waterzak, want het steeds stoppen haalt me uit mijn wandelritme. Wanneer ik Den Oever bereik loop ik direct tegen het busstation aan. De bus komt over vijf minuten. Goed gepland dus. Als ik in Den Helder de bus uitstap, voel ik me wat stijf. De stijvigheid loop ik er weer uit als ik vanaf het station in Schagen naar huis loop.

Totale afstand mei : 109,6 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s