April #1000km2016


Ingeloot voor de 100e Vierdaagse. De kilometers worden uitgebreid. Het weer van april doet wat hij wil. Er valt nogal wat regen. Wel geniet ik van de kleurende bollenvelden onderweg. En al is het nog lang geen zomer, ik zie steeds meer zwaluwen over mijn hoofd heen scheren.

zaterdag 2 april 2016 (25,1 km)
Een bekende route vandaag, al duurde de wandeling duurde wat langer dan gepland. Afgeleid door in de lucht springende lammetjes, waakhonden, versperring op het Noordhollandpad door schapen, hazen rennend door de velden, weidevogels, ganzen in alle soorten en maten, vlindertjes en een ijsvogeltje. Ik raak maar niet uitgekeken. Ik kom helemaal zen thuis.

zondag 16 april 2016 (26 km)
Er is een wandeltocht in Anna Paulowna, de Narcissentocht. Henk moet vroeg naar Texel, dus hij zet me om kwart voor 8 af bij de startplek. Inschrijven en wegwezen. Ik ben de deur nog niet uit of het begint te plenzen. Maar de regen levert ook wat op. Een prachtige regenboog met de zon op de opkomende bollenvelden. Nog niet veel bollen te zien, wel veel narcissen en hyacinten. Na een half uurtje is het weer droog. Blijkt er een controlepost onderweg te zijn. Ik had mijn inschrijfkaart mee moeten nemen voor een stempeltje. Oei. Gelukkig loop ik met de echtgenote van de stempelaar, dus dat komt helemaal goed. Het laatste stukje nog door de Poldertuin. Heb ik toch nog even mijn fotomomentje. Bij aankomst bij het Wapen van Holland komt Henk net aanrijden. Goed getimed!


zondag 24 april 2016 (17 km)

Slecht weer vandaag. Er wordt nog meer regen verwacht. Het kriebelt, dan maar een kort rondje en wat tempolopen. Het tempo is er snel uit. Ik zie vlak voor Haringhuizen bollenvelden. Camara uit de tas en spelen maar. Vlak voordat ik bij Schagen ben, open de hemelsluizen zich nog een keer. Ik krijg er energie van, want ik gooi er nog een lusje richting De Wiel tegenaan. Zie de zwaluwen over het water scheren. Tegen de tijd dat ik thuis ben, ben ik weer helemaal opgedroogd.

Totale afstand april: 68,1 km

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s