Februari #1000km2016


De omgeving wordt verder verkend. Vogeltjes spotten onderweg met als hoogtepunt de ijsvogels. Hoe verslavend is het wandelen, een weekend niet gewandeld resulteert in een ouderwets maandagochtendhumeur.

zondag 7 februari 2016 (15,1 km)
Geen zin om een lang eind te lopen, maar ik wil toch wel graag een stukje wandelen. Een rondje Haringhuizen dus. Dat is een mooi stukje voor een niet al te lange wandeling.
Beetje dagdromen, zwaaien naar passerende fietsers. Spelen met de camera. Een verlangen naar de lente. De kale bomen mogen wel weer eens groen worden. Nog geen haas te ontdekken.Nog verrast dat er 15 km op de teller staat.

zondag 14 februari 2016 (15,5 km)
De route voor vandaag omgegooid. Henk moet vandaag op Texel zijn, dus over de vraag of ik mee wil hoef ik niet lang na te denken. Bij de boot ga ik er al af. Ik heb een dikke drie uur de tijd om in Den Burg aan te komen. Eerst richting Den Hoorn. Ik kom veel mountainbikers tegen, die o.a. dwars door de weilanden crossen. Al valt dat niet mee, ik zie veel fietsers afstappen als ze niet meer vooruit komen in de blubber. Donkere wolken, spetters, af en toe hagel. Toch maar de regenbroek aan. Heerlijk dwalen over het eiland. Nog geen toeristen te bekennen. Het doel was tenminste 15 km lopen en als er 13 km op de teller staat bij binnenkomst in Den Burg, plak ik er nog een lusje aan vast.

zondag 28 februari 2016 (25 km)
Een weekend niet wandelen, resulteert in een ouderwets maandagochtendhumeur. Sorry!
Gelukkig mag ik vandaag weer. De route gaat vandaag via Haringhuizen en het wandelpad Hogebierenweg naar Lutjewinkel. Nog te vroeg voor de koffie. Via het Noord-Hollandpad naar Kolhorn. Wat een rust. Zie nog een roofvogel in de lucht hangen op zoek naar een lekker hapje. Een appeltaartmomentje in Kolhorn. Uitwaaien op de Omringdijk. Langs het kanaal. Ik sla het wandelpad door de weilanden naar Tin over. Het ziet er iets te nat uit en mijn schoenen zien er al niet uit. Dat wordt wel een stukje omlopen, want de Nes is nog steeds afgesloten.
Het was vandaag vooral een dag van de vogels. Het begon vanochtend op nog geen 500 meter van huis. Ik zie bij het water een blauwe flits voorbij vliegen; ijsvogeltje? Roofvogels in de lucht, kuifeendjes, ganzen, een zonnebadende reiger. En bijna thuis ontdekken dat je vanochtend dus inderdaad een ijsvogeltje hebt gezien. Alleen zitten er nu twee, zo te zien een paartje. Wow, echt een kers op de taart … eh … wandeling.

Totale afstand februari : 55,6 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s