Januari #1000km2016


Januari, de startmaand van de 1000 km. Ook de maand waar de wandelmarathon Egmond plaats vindt. En daar moet wel een beetje voor getraind worden.


woensdag 6 januari 2016 (11,1 km)

Het is goed weer buiten en over twee weken vindt de Egmond Wandelmarathon plaats. Als ik tijd heb woensdag, loop een graag een rondje.
Geen lange afstanden, maar meer een rondje waarbij de ene
keer wat meer aandacht aan het fotograferen, de andere keer wat meer tempolopen. De tocht gaat richting Westfriese dijk. Een dijk waar je heerlijk (en soms ook letterlijk) kunt uitwaaien. Het korte rondje liep uit tot een dikke 10 km. Gelukkig nog een chocoladereep in mijn rugzak (zit er standaard in voor noodgevallen). Ik had natuurlijk niks te eten meegenomen, aangezien ik een kort rondje wilde lopen. Het wandelen voelt in ieder geval lekker.

 

weekend 16/17 januari 2016 (15 km)

Een weekendje naar Texel. Lekker met z’n tweeën ontspannen wandelen. Regende het zaterdag nog, op zondag worden we verrast worden door sneeuw. Zonnetje erbij en je hebt perfect wandelweer. Dwalen over het boerenland. Lopen tussen de ganzen, die zo te horen ons liever van het land willen hebben. Een bakkie doen in Oudeschild. Er via een omweg weer terug naar Den Burg.

 

weekend 23/24 januari 2016 (50 km)
Het weekend van de Egmond wandelmarathon. Twee dagen wandelen vanuit Egmond.
Heerlijk wandelweer de 1e dag. Een zonnetje, niet te warm en niet te koud. Windje in de rug als ik over het strand loop. Het kost me moeite om de camera in de tas te houden. Ik zie iets teveel onderweg. Toch maar de camera in de tas, anders duurt de tocht iets te lang. Door de duinen naar Bergen aan Zee. Snel een boterham naar binnen en weer verder. Sneller dan verwacht ben ik weer terug in de sporthal.

De 2e wandeldag ziet het weer er anders uit. Geen zon, miezerregen en op het strand richting Castricum wind tegen. Als ik van het strand af ga, zie ik een strandtentje waar het rustig is. Tijd om op te warmen en bij te tanken voordat ik de duinen in ga. De appeltaart en de warme koffie hebben effect. Als een speer ga ik weer terug naar Egmond. Het miezert onderweg nog af en toe. Mistig is het ook. Het lopen gaat prima. Ik merk weinig dat ik gisteren ook al gelopen heb. Bij aankomst in de sporthal medaille in ontvangst nemen en er weer snel uit. Op de een of andere manier is de overgang van de rust op het strand en in de duinen naar de drukte is de sporthal te groot.
De totale kilometers dit weekend is wel wat meer dan de 42 km. Ik loop ook nog twee keer van huis naar station en omgekeerd. Heb je zomaar 50 km op teller staan.


zondag 31 januari 2016 (15,8 km)

Wat onrustig in mijn lijf. Daar helpt maar één ding tegen. Wandelschoenen aan en wegwezen. Ik heb een rondje in mijn hoofd. Helaas, ik kan de provinciale weg niet oversteken. De weg is afgesloten i.v.m werkzaamheden. Dan maar een stukje terug en via een omweg richting de Keins. Via de Grote Sloot richting Schagerbrug. Brug afgesloten. Is pas aan het einde van het voorjaar klaar. Dat betekent omlopen. Krijg je er zomaar 5 km gratis bij. Zie ineens een witte reiger voorbij komen. Had ik toch maar mooi gemist als de brug niet was afgesloten. Pak voorbij Schagerbrug nog een boerenpaadje mee. Dat wordt straks schoenen poetsen. Moe maar voldaan kom ik weer thuis. En niet geheel onbelangrijk, de onrust heb ik er uitgewandeld.

 

 

Totale afstand januari : 91,9 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s