Dam tot Dam wandeltocht


Niet echt handig om door je enkel te gaan twee weken voor de start van de wandeltocht. De omgeving roept dat ik de Dam tot Dam wel kan vergeten. Ik blijf mijn focus op de wandeling houden. Het is nog geen 19 september. Eerst maar zien hoe de enkel hersteld en de beslissing om wel of niet mee te doen valt … juist … 19 september en niet eerder.

Rustig opbouwen, lief zijn voor mijn enkel en voldoende rust resulteren dat ik in de vroege ochtend van 19 september op het station sta voor de trein naar Amsterdam. De enkel voelt goed, al houd ik nog een slag om de arm, eh enkel. Mocht het voordat ik het IJ over de enkel pijn gaan doen,  dan pak ik de trein terug naar huis.

De weerapp geeft aan dat rond half 9 er een buitje over Amsterdam gaat. Regenspullen alvast binnen handbereik, want rond dat tijdstip ben ik net aan de wandel. En ja hoor, rond half 9 begint het te spetteren. Een kwartiertje later toch maar de regenspullen aan. En zo gaat er een kleurig lint over de Amsterdamse grachten. Met de pont over het IJ.  Mijn enkel doet het dus goed! Het begint bovendien ook nog droog te worden.

De eerste stempelpost is volgens de stempelkaart op 5,5 km. Dit blijkt pas na 8 km.  Bij de eerste stempelpost genieten van de koffie met appeltaart. Met hernieuwde energie vervolg ik de wandeling. Blij dat de enkel geen problemen geeft, al loop ik wel wat op de rem. Bij elke stempelpost even een korte rust. Even zitten, genieten van de live muziek, banaantje naar binnen en weer verder. Ik verbaas me over het gemak waarmee ik loop.

Alsof ik helemaal geen enkelprobleem heb, wandel is rustig naar Zaandam. Vlak voor de finish nog een brug over. En ja hoor, die gaat open. Even wachten tot de brug weer dicht gaat en dan nog een paar meter. We lopen aan de ene kant het terrein op (waar is de finish toch?) en de andere kant er weer af. Oei, er zit een wandeladdertje onder het gras. De finish is verplaatst naar het Dam tot Dam park. Er komt nog een half uurtje bij. Poeh, blij als ik er ben. De GPS geeft aan dat ik 23 km heb gelopen, iets meer dan de verwachte 20 km.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s