Het is rood en het vliegt …


Het is mooi weer buiten. Wandelschoenen aan voor een rondje Zwanenwater. Bij het eerste uitkijkpunt zie ik een vogeltje in de verte zitten.  Geen roodborstje, daar is die te groot voor.Maar wat dan wel? Hij gaat op een ander takje zitten, zodat ik hem op de foto kan zetten. Thuis maar uitzoeken wat het is.

Het vogelboek wordt er op nageslagen, internet geraadpleegd. Het lijkt op een barmsijsje, maar het kan net zo goed een kneu zijn. Zoek de verschillen; de foto lijkt dan net weer niet op de plaatjes op internet en het vogelboek. De site van waarnemingen geeft aan dat er pas een barmsijsje is gesignaleerd, dus voorlopig houd ik het hier maar op.

Update 15/8/2015:
Een fotowandeling in het Zwanenwater. De foto van het vogeltje gaat mee. Boswachter Marcel herkent het vogeltje direct. Het is een kneu. Daar waar ik hem had gezien, komen ze vaker voor. Hoewel ik toch regelmatig in het Zwanenwater kom, was dit voor mij de eerste keer dat ik dit vogeltje zag. Er vliegt veel van het kleine grut van tak, naar bosje of de boom in. Het gaat vaak zo snel, dat je niet de kans krijgt om te ontdekken wat er nou vliegt, laat staan om er een foto van te maken. Volgens de boswachter zal ik, omdat ik het vogeltje nu herken, hem veel vaker gaan spotten. Oef, toch eens beter opletten …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s