Kneeskaderoute


Ook tijdens de lockdown wordt er gewandeld. De app van Wandelnetwerk Noord-Holland laat ons nog meer van de omgeving zien. En zo kom je op paden, waarvan je het bestaan niet wist.

Vandaag start de route vanuit Oudesluis. Het is even zoeken naar het beginpunt. We starten direct al met een stuk(je) Noord-Holland pad. De groene dijk op. En dan sta je voor een hek met hoog gras er achter. Over het hek klimmen en dan rechtdoor? Er dwars doorheen? Eh, ja dus. Door het hoge gras naar het volgende hek. Kriebelt lekker als je een korte broek aan hebt (niet dus). Gelukkig, bij het volgende hek is het gras kort. Loopt iets makkelijker. We vervolgen onze weg verder op de Noordwesterdijk. Onder aan de dijk worden we nauwlettend in de gaten gehouden door de schapen. 

We klimmen over een volgend hekje. Halverwege wordt ons pad geblokkeerd door een kudde schapen. Rustig langslopen, er klinkt wat opstandig geblaat, maar verder geen probleem. Even verderop denken een aantal schapen daar anders over. Uiteindelijk besluit een schaap toch maar opzij te gaan voor ons en als één schaap over de dam is.

Wie zien in de verte de watertoren van Wieringen al liggen. Aan het eind van het pad niet richting Wieringen, maar naar Anna Paulowna. Van de grasdijk naar verharde weg. Het is even wennen. Voor de brug linksaf de Kneeskade op. Langs de Hooge Oude Veer weer richting Oudesluis. Aangekomen bij Oudesluis nog even de sluis bezichtigd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s