Spoorloos


Hij zat er al een tijdje, vastgekleefd aan de gieter. Steevast ging hij mee de plantjes water geven. Hij verschoof geen millimeter van zijn plek. Zijn kleefkracht ten opzichte van zijn grootte, pakweg 4 mm, was enorm.

Tot afgelopen week. Hij zat er niet meer. Eindelijk toegekomen aan het proces van loslaten of toch maar zijn vriendjes buiten opgezocht?

Donderdagavond aan de afwas. Ik veeg het aanrecht schoon en zie hem tot mijn schrik drijven in mijn afwaswater. Snel uit het water gehaald en leg hem op een potje dat in de hoek staat. Beweegt die nog? Heel voorzichtig zie ik na een minuut wat bewegen. De eerste voelspriet komt te voorschijn, de tweede volgt al snel. Hij komt in beweging. Gelukkig, hij doet het nog.

Vrijdagochtend, mijnheer zit nog steeds op het potje. Prima, rustig laten zitten. Vanmiddag als ik uit werk kom zie ik wel verder.

Thuisgekomen uit mijn werk spurt ik naar de keuken waar de kok al bezig is met het eten. Waar is het potje? Welk potje? Het potje waar de slak op zat. Nou, daar heb ik niet op gelet en het potje ligt in de glasbak. Daar is hij vast al uit gekropen. Ja hoor, geloof je het zelf?

Toch nog een speuractie in de keuken, maar helaas geen resultaat. Hij is spoorloos verdwenen. Ik denk zo maar dat het een zwaar weekend gaat worden, voor de kok welteverstaan.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s