Napoleon Bonapartetocht


Het werd weer eens tijd voor een wandeltocht. Samen met Henk op naar Willemsoord in Den Helder. Het was even zoeken naar de startplek. De Schorpioen lag op een andere plek i.v.m. renovatie van de kade. Gevonden, alleen zat alles daar op slot. Lang leve internet op je telefoon. De start was elders op het terrein. Weer terug naar waar we net vandaan kwamen. We zijn in ieder geval al warmgedraaid.

Snel inschrijven en op pad. Langs het opleidingscentrum van de marine. Via de Vogelwijk naar de Stelling van Den Helder. Een verbinding tussen o.a. fort Dirksz Admiraal en fort Erfprins. Ergens rond 1811 gebouwd in opdracht van Napoleon en tijdens de 2e wereldoorlog verder uitgebouwd. Bijzonder om hier langs te wandelen.

Hoewel we vuurtoren Lange Jaap in het zicht hebben, schieten we eerst nog de Donkere Duinen in. De koffie moet nog even wachten. Na drie kwartier doemt de vuurtoren weer op. Eindelijk koffie met uiteraard een stukje appeltaart erbij.

De laatste 5 kilometer gaat grotendeels over dijk. Het witte kerkje in Den Hoorn -Texel zien we liggen. Zeilbootjes varen voorbij. Halverwege de dijk naar beneden. Door een stukje oud Den Helder weer teug naar Willemsoord.

Bij thuiskomst ontdek ik op de foto van de zeilboot dat in de verte zeehondjes liggen. Tja, je kan niet alles zien met een compactcamera.

Met de startkaart mogen we gratis het Marinemuseum in. Als we er dan toch zijn … Dus duiken we in de historie van de marine. En de camera komt toch nog even uit de tas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s