Een muis in huis


Wanneer we vanochtend aan de koffie zitten, roept Henk ‘er loopt daar een muisje’. Klein als deze is, verdwijnt deze direct onder piano. Ik schiet uit mijn stoel. Ja, omdat er een muis in huis is en nee, ik ben er niet bang voor maar wil wel graag een foto dus spurt ik naar de camera! We kunnen het muisje niet meer vinden. Toch weer naar buiten gelopen?

Later op de dag gooien we buiten nog wat oud brood voor de vogeltjes. En wat zien we? Jawel, er kom een muisje te voorschijn. Gelukkig, hij is niet meer in huis. De camera nu binnen handbereik. Zo’n kans krijg ik niet nog een keer. Zo stil als een muisje probeer ik dichterbij te komen. Ik kan hier wel uren naar kijken. Maar goed dat ik vandaag een vrije dag heb.

Vanmiddag de kamer stofzuigen. Met een smal opzetstuk even achter de piano. ‘Ploep’ hoor ik. Gloeiende, heb ik een muisje aan mijn stofzuiger hangen.Met zijn snuitje zit hij in de stofzuigermond. Maar goed dat deze zo klein is, want anders had ik een muisje in mijn stofzuigerzak gehad.
Snel naar buiten, de stofzuiger uit. Hij ligt heel stil. Oei … muisje vermoord? Gelukkig, hij beweegt weer. Al rap staat hij weer op zijn pootjes. Hij voelt aan zijn neusje, ja, hij zit er nog. Ik weet niet wie er meer geschrokken is, hij of ik. Hij denkt wegwezen en spurt de tuin in.

Het muisje buiten was dus niet het muisje dat vanochtend ons huis bezocht. Er zit dus meer dan één muisje in de buurt. Het brood voor de vogeltjes voortaan op een muisvrije plek. De voedersilo ook even niet bijvullen. Want hoe leuk ze ook zijn, op een muizenplaag zit ook ik niet te wachten.

2 Comments

  1. Een mooi buitenkansje! Altijd leuk een muis voor de camera, maar wat minder als er een hele familie in je piano blijkt te worden. Ik weet het hoe het met jouw piano is, maar die van mij wordt amper nog gebruikt. Misschien veel gaan spelen, en hard! Misschien verkassen ze dan.
    Groet, Dick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s