In de ban van …


Afgelopen zaterdag stond er in de krant dat er pestvogels in Schagen zijn gesignaleerd. Ik had ze in het verleden al eens ontmoet, maar een goede foto had ik nog niet. Op weg naar het centrum voor de boodschappen toch maar een camera in mijn tas gedaan. Je weet maar nooit. Geen pestvogel tegengekomen. Wel vogelaars met dikke camera’s om hun nek. Ze vroegen of ik de vogels gezien had. Ik wou bijna antwoorden dat ik er eentje thuis had, maar ze keken zo serieus dat ik me maar even heb ingehouden. Ik zit niet te wachten op een horde vogelaars achter me aan.

Een rondje om vanochtend. Nu ligt de locatie waar ze gespot zijn bij mij om de hoek. Op de terugweg naar huis zag ik een groepje mensen staan met hun blik op een boom. Tja, kan niet anders dan dat ze de pestvogel gespot hebben. En ja hoor, een drietal vogels zaten hoog in de boom. En zo ben ik even in de ban de pestvogel.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s