Oktober #1000km2016


Zaterdag 8 oktober 2016 (22,9 km)
Het loopt nog niet echt lekker met de enkel. Eén verkeerde beweging en ik heb er weer last van. De behoefte om te wandelen is groot. Op de agenda staat de Napoleon Bonapartewandeltocht in Den Helder. Ik kies voor een afstand van 15 km. Tenslotte is het ook nog lopen naar het station en de startlocatie.

Het begint al lekker vanochtend. Zodra ik de trap oploop naar het perron hoor ik de fluit al gaan. Trein gemist. Zucht. Een half uurtje wachten op de volgende.
In Den Helder lopend naar oude rijkswerf Willemsoord. Het is even zoeken naar de startplek. Blijkt dat op het ramschip de Schorpioen te zijn. Snel inschrijven en om half 11 ga ik eindelijk aan de wandel.

De route staat op een A4-tje. Oei, opletten en op tijd op mijn briefje kijken. Het zal niet de eerste keer zijn dan ik ‘verdwaal’ omdat ik ergens anders met mijn gedachten ben.
De Teso-boot richting Texel ligt al klaar, maar helaas, ik moet rechtsaf langs de Marinehaven en het KIM.  Al wandelend richting de stelling. Ik ben verbaasd over de hoeveelheid bunkers die in tegenkom. Wandelend door het park richting Huisduinen. Kennelijk iets gemist onderweg, want het klopt even niet met het A-4tje. Toch wel handig als je een beetje de omgeving kent. De Lange Jaap zie ik al in de verte. Eerst nog door de Donkere Duinen waar gelukkig genoeg licht is om niet te verdwalen. Na een half uurtje heb ik de vuurtoren weer in het zicht, al is het nog een eindje lopen. Mijn maag knort en ik heb wel zin in een bakkie. Tegenover fort Kijkduin eindelijk mijn ‘appeltaartmomentje’.
Het laatste stuk gaat over de grasdijk. Bij het oplopen van de trap kukel ik voorover. De focus lag meer op de omgeving dat om de ongelijke treden van de trap. Het loopt gelukkig goed af. Op de dijk uitzicht op Texel en de Teso-boot die nu richting Den Helder vaart. Langs het Helden der Zeeplein, waar het carillon nog een riedeltje laat horen, richting de Molengracht. Over de brug naar de Oude Scheepswerf naar het rampship De Schorpioen. De routebeschrijving kan opgeborgen worden, die weet ik nu zo te vinden.

Bij thuiskomst kom ik er pas achter dat ik nog een stukje over het terrein had moeten lopen in plaats van rechtstreeks naar De Schorpioen. De GPS laat zien dat ik totaal 22,9 heb gelopen dus ik ga me daar maar niet druk over maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s