PWN Egmond wandelmarathon 2015


Vrijdagavond wordt er gewaarschuwd voor ijzel in de vroege ochtend. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Niet om 08:00 uur starten, maar wat later. Kan ik mooi wat langer slapen.

Zaterdagochtend op mijn gemak naar het station. Opluchting, de temperatuur is 3 graden boven nul en het is niet glad. Op het station echter geen trein te kennen.
De NS en ijzel gaan niet samen en volgens de omroeper duurt dat tot minstens 12:00 uur. Zucht, dan maar naar huis en hopen dat eega wakker is. Gelukkig wil hij me naar Alkmaar brengen. Snel het internet screenend blijkt heel Nederland van de niet rijdende treinen last te hebben. De organisatie verruimd de starttijden. Mooi, dan eerst nog een bakkie. Zonder nog een stap in Egmond te hebben gezet, heb ik tenslotte al 4 km in de benen.

En om half 11 kan ik eindelijk van start vanuit Egmond aan Zee. De zon breekt door. En met een stevige wind tegen ga ik noordwaarts richting Bergen. Voorbij Bergen aan Zee de Schoorlse Duinen in en weer richting Egmond. Het zonnetje doet goed zijn best. Af en toe werd ik verblind door de zon. Niet handig met de soms wat modderige paadjes, dus gauw de zonnebril op. Aangekomen in de sporthal in Egmond snel de kaart voor de Zuidroute opgehaald, door naar de pendelbus die me naar het station Alkmaar brengt en hopen dat er weer treinen rijden.

Het miezert heel erg licht als ik zondag start met de Zuidroute. Met de regenjas binnen handbereik via het Noordzeestrand in zuidelijke richting. Bij Bakkum de duinen in. Vandaag wat meer klimmen dat gisteren. En natuurlijk heerlijke modderpaadjes. Het blijft een prachtige route. Op mijn gemak wandel ik na een paar uurtjes Egmond weer in.

Kortom een heerlijk wandelweekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s