Het Zwanenwater


Het begint inmiddels traditie te worden. Rondje Zwanenwater op de eerste zondag van het jaar met na afloop de warme chocolademelk van Natuurmonumenten. Zonnetje erbij, wat wil een mens nog meer.

Nou, vooral met een een beetje knappe foto thuiskomen natuurlijk.

Dat gaat hem vandaag niet worden, denk ik aan het eind van de wandeling. Snel naar de warme chocolademelk. Terwijl ik de beker in mijn handen krijg, zie ik in mijn rechter ooghoek iets rap voorbij vliegen. Sta je daar met een beker in je handen en een camera om je nek, terwijl je de perfecte foto van een roodborstje kan maken. Tegen de tijd dat de camera in stelling is gebracht, is de vogel gevlogen. Gelukkig vind het roodborstje het zo gezellig bij de stand van Natuurmonumenten, dat het zich steeds laat zien. En met een beetje geduld  … klik … foto … blij.

2 Comments

  1. Ik heb jarenlang vlakbij het Zwanenwater gewoond, in Callantsoog, maar ik kwam er te weinig. Het zal de leeftijd zijn geweest.

    1. Ik woon inmiddels in de buurt van Callantsoog (Schagen). Terwijl jij volgens mij woont in de buurt waar ik vandaag kom (Oegstgeest).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s