Blue moon


Vrijdagavond, de telefoon bliept. Een bericht van ‘Star Walk’. Vanavond is er een ‘blue moon’.  In de maand juli kunnen we twee keer een volle maan bewonderen. En dat schijnt zeldzaam te zijn.Dit komt maar eens in de twee of drie jaar voor.  De volgende is pas in 2018 en dan zijn er zelfs twee blauwe manen in één jaar.

Ik zie rond half 11 een prachtige volle maan opkomen, alleen is er niks blauw aan. Volgens info op internet is de naam ‘blauwe maan’ waarschijnlijk afgeleid van de Britse uitdrukking ‘once in a blue moon’, wat betekent dat iets maar zelden gebeurt.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s